Головата машина на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд направи перфектното завръщане на терена, отбелязвайки ключовото трето попадения за "жълто-черните" при важната победа с 3:1 като гост на Волфсбург в пореден мач от кръга в Бундеслигата. Норвежецът вкара 50-тия си гол за клуба, с което вдигна Дортмунд до първото място, поне временно, а следващата седмица явно ще е на линия за шоуто срещу Байерн Мюнхен. 

21 снимки

Халанд се възстанови по-рано от очакваното и днес се появи като смяна за последните около 20 минути. Бяха му необходими само 9 минути, за да намери мрежата за 3:1. 

Преди това “вълците” бяха повели още във 2-ата минута чрез своя голмайстор Ваут Вегхорст. После обаче Борусия успя да пречупи съпротивата на домакините. В 35-ата Емре Джан изравни от дузпа, спечелена от Марко Ройс. В началото на второто полувреме Дониел Мален удари греда, но в 55-ата все пак успя да се разпише за 2:1.

Играчите на Волфсбург имаха три положения за изравняване, но не се възползваха от тях и в 81-вата бяха наказани от Халанд.

Точно след седмица Дортмунд посреща Байерн Мюнхен в дербито на есенния дял. 

Ето и резултатите от другите мачове по това време:

Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах 4:1

Гройтер Фюрт - Хофенхайм 3:6

Херта - Аугсбург 1:1

Бохум - Фрайбург 2:1