Емоционална проверка за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Германецът изведе тима си срещу предишната му "тръпка" Борусия Дортмунд в турнира International Champions Cup и загуби с 1:3 с късна развръзка. 

Върджил ван Дайк откри за мърсисайдци преди почивката, но след нея Кристиан Пулишич от дузпа първо изравни, а после в една от последните атаки на тима си в мача донесе пълния успех и трите точки за германците. В продължението Якоб Браун Ларсен само оформи резултата. 

Мачът протече в нормално темпо за контрола, особено за такава, в която шанс получават и доста лица, които по принцип трудно биха могли "да хванат ръка" в официален мач. За Ливърпул такива бяха Лазар Маркович, Рафаел Камачо, Къртис Джоунс и редица други, появили се след почивката. 

Вестфалците също бяха заложили на фигури, които може и по-рядко да получават шансове за изява, но все пак тимовете предложиха интересни моменти на публиката. А първата част беше на сметката на англичаните. 

По-интересните ситуации бяха за тях, а голът им падна в средата на първата част. В 25-та минута Андрю Робъртсън центрира страхотно в наказателното поле, там Върджил ван Дайк беше оставен да стреля с глава необезпокояван от двама защитници, които останаха на земята, докато той скочи да стреля и прониза мрежата за 1:0. 

И двата тима пропиляха шансове до почивката, макар по-чистите да бяха за мърсисайдци. Така все пак частта приключи при гол аванс за финалиста в последното издание на Шампионската лига. 

След подновяването на играта Ливърпул продължи да е активен, да търси пресата по целия терен и гола. Но пък контрите на германския тим бяха убийствени и в крайна сметка довдоха до резултат. 

Първо в 66-та минута Кристиан Пулишич изравни от дузпа, а после ознаменува страхотната си игра в мача с още един гол и асистенция. Първо в 89-та минута той завърши перфектна бърза контра, при която Марсел Шмелцер го намери на стрелкова позиция сам в наказателното поле и той наказа Лорис Кариус за 2:1 и пълен обрат. 

Ливърпул явно се отказа в тези минути и в самия край получи и трети гол. Пак Пулишич направи смешна защитата на съперника и стреля, но Кариус изби. Топката се озова точно на крака на Якоб Браун Ларсен, който от 3 метра на празна врата скъса мрежата за крайното 3:1. 

Така Борусия Дортмунд взе пълните три точки след втората си победа над английски тим, след като в първия мач надделя над Манчестър Сити. Ливърпул пък загуби първия си мач на турнира.