Отборът на Борусия Дортмунд разби с 3:0 тима на Брюж в мач от група F на Шампионската лига. Звездата на тима Ерлинг Халанд отново беше над всички с двете си попадения в 15-ата и 60-ата минута, а между тях един гол добави и Джейдън Санчо в 45-ата минута.

Резултатът бе открит в 18-ата минута, когато Ерлинг Халанд бе изведен отляво в наказателното поле от Джейдън Санчо и с хубав в близкия ъгъл прати топката във вратата на Симон Миньоле.

В последните секунди на първата част Джейдън Санчо вкара страхотен гол. Английският национал изпълни по чудесен начин пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле и прати топката в горния десен ъгъл на Миньоле.

След точно час игра резултатът стана класически. В опита си да пресече подаване в наказателното поле капитанът на Брюж Рууд Вормер предостави топката на Халанд, който иначе беше в засада, а нападателят без проблеми от границата на малката пеналтерия реализира трето попадение за своя  тим.

Ерлинг Халанд

източник: Sofascore.com

По този начин норвежецът постави нов рекорд - този за най-бързо реализирани 16 попадения в турнира, като го стори в своя мач №12.

С тази победа Борусия вече има 9 точки и заемат първата позиция, докато Брюж са трети с 4 пункта. В следващия си мач „жълто-черните“ приемат другия фаворит в групата Лацио, който е с точка по-малко. Брюж пък приема Зенит.