Борусия Дортмунд и Лацио завършиха при резултат 1:1 в мача помежду си от Група "F" на Шампионската лига.

Първата ситуация в мача се откри пред гостите в 20-ата минута, но Роман Бюрки се намеси решително след удар на Хоакин Кореа.

В 29-ата минута "римските орлите" направиха страхотен пропуск, макар че останаха и сериозни съмнения за засада. След чудесна атака на гостите централният защитник Франческо Ачерби изненадващо се оказа на метри пред вратата на домакините и получи прекрасен пас, но игра много лошо с топката и тя излезе в аут.

Минута по-късно дойде отговорът на Борусия. Торган Азар затрудни вратаря Пепе Рейна с хубав удар, испанският страж все пак изби, но Марко Ройс получи идеален шанс за добавка. Ройс стреля, топката мина между краката на стража, но тя излезе в аут.

Секунди преди края домакините успяха да изненадат италианския си съперник. Рафаел Герейро излезе фронтално срещу Рейна в наказателното поле. Португалецът не сбърка и с удар по земя я изпрати във вратата.

В 62-ата минута пък гостите бяха близо до изравняване на резултата. Чиро Имобиле опита удар от движение от границата на наказателното поле, но Бюрки бе на мястото си и парира изстрела.

В 67-ата минута Имобиле този път изпрати топката във вратата за 1:1, макар и от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Нико Шулц  срещу Сергей Милинкович-Савич.

Три минути преди края Имобиле бе близо до това да донесе победата на гостите, но Бюрки направи блестящо спасяване. Буквално в последните секунди на добавеното време стражът на Дортмунд отново се намеси прекрасно, този път след опасен шут от фаул. Така двубоят завърши без победител, а това устройваше домакините, които един кръг преди края вече са на осминафинал.