Атлетико Мадрид е домакин на Борусия Дортмунд в интригуващ четвъртфинал в Шампионска лига. Мачът е днес от 22:00 часа на стадион „Уанда Метрополитано” в испанската столица, а в Gong.bg ще проследим развитието му на живо.

 „Дюшекчиите“ елиминираха в 1/8-финалите финалиста от последното издание Интер, като отново демонстрираха бойкия си дух при Диего Симеоне, като първо наваксаха изоставане от един гол с късно попадение на Мемфис Депай, а след това сломиха „нерадзурите“ след изпълнение на дузпи.

Дортмунд от своя страна се справи с ПСВ Айндховен след равенство в Нидерландия и успех на „Сигнал Идуна Парк“. „Жълто-черните“ на Един Терзич водят битка за топ 4 в Бундеслигата, като Борусия ще се опита да повтори постижението на Юрген Клоп от сезон 2012/13, когато Дортмунд игра финал в ШЛ, който бе загубен от Байерн Мюнхен.

"Атлетико се разви значително в атака през годините и те ще бъдат голямо предизвикателство за нас. Знаем със сигурност, че нямаме право на грешки. Те със сигурност обичат да налагат собствения си стил на игра и ние трябва да отговорим подобаващо за това. Успехите им са известни на всички, тъй като те създадоха една изцяло нова защитна философия. На абсолютно всеки отбор по света му е трудно срещу тях", сподели наставникът на Дортмунд преди мача.

Дортмунд стигна до полуфиналите през 2013 и Терзич е амбициран да върне отбора на това ниво. "В последните години някои наши футболисти ни напуснаха, за да търсят успехи на различни места. Искаме да покажем на всички, че могат да играят на полуфиналите на Шампионската лига и в Борусия Дортмунд", продължи той.

Капитанът Емре Джан трябваше да седи до Терзич на пресконференцията, но бе заменен от Феликс Нмеча заради вирусно заболяване. "Той се почувства зле тази сутрин, преди да тръгнем. Дадохме му почивен ден както за тренировки, така и за пресконференции. Уверени сме, че той ще участва в мача утре", завърши Терзич.

От своя страна наставникът на домакините Диего Симеоне предупреди отбора си преди първия мач срещу Борусия Дортмунд от четвъртфиналите на Шампионската лига. Той не желае неговия отбор да бъде смятан за фаворит в двубоя.

"Това ще бъде един от най-интензивните мачове за сезона. Борусия е отборът, който играе с най-голям интензитет сред останалите тимове в турнира", каза аржентинецът.

Наставникът подчерта, че германският отбор няма загуба вече четири месеца при гостувания. 

"Те са много силни при визитите и играят превъзходно на контраатака. Трябва да внимаваме в този аспект и да опитаме да противодействаме. Не бих казал, че сме фаворити в двубоя.", завърши Симеоне.