Спортният директор на Борусия Дортмунд - Михаел Цорк, коментира отпадането на клуба от Шампионската лига още в груповата фаза. Германският гранд загуби с 1:3 от Спортинг и се прости с шансовете да продължи към елиминациите, но ще играе в Лига Европа. 

"За нас това е много съществен момент. Провалихме се в Шампионската лига. Особено след като спечелихме първите си два мача. Много ни боли. Просто трябваше да оцелеем в тази група, а не успяхме. Последствията не са само във финансово отношение, но и в спортен аспект за имиджа на клуба. Това е стъпка назад. Трябва да го признаем. Сега трябва да стигнем далеч в Лига Европа, за да компенсираме всичко това. В противен случай наистина би било голяма стъпка назад", заяви спортният директор на Борусия пред "Кикер". 

"В Спортинг вероятно още се чудят как отбелязаха първия гол, но и ние им помогнахме. Защитавахме се много лошо и продължихме да правим индивидуални грешки. До края нямахме аргументи да обърнем резултата в наша полза", коментира Михаел Цорк. "Следващата ни цел е да постигнем добри резултати срещу Волфсбург и Байерн Мюнхен. Няма да е лесно. Вярвам, че сега отборът има задължение, което трябва да изпълни", добави Цорк