Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел изрази увереност, че "жълто-черните" може да се класират отново за участие в Шампионската лига, въпреки трудната програма в Първа Бундеслига.

Дортмунд е на четвърто място за момента, докато РБ Лайпциг е само на една точка зад водения от Един Терзич състав. Байер Леверкузен, Байерн Мюнхен и Щутгарт са на първите три позиции в подреждането на германския шампионат. В събота Борусия победи с 2:0 като гост Унион Берлин и намали поне временно напрежение върху треньора Терзич.

"Вярвам в отбора и съм убеден, че ще завършим в челната четворка. Имаме шанса да покажем, че отборът ни има добри качества и възможности. Очаквам да се справим. За нас всичко опира до постигане на директната квалификация за Шампионската лига", коментира Кел, цитиран от Спорт1.

Специалистът призна, че сезонът не върви по план, главно в Първа Бундеслига, където през миналата кампания Дортмунд пропусна да стане шампион. В Шампионската лига "жълто-черните" са на осминафинал и направиха 1:1 срещу ПСВ Айндховен в първата среща между двата отбора.

"Не съм доволен от представянето в първенството. Може би силното представяне в Шампионската лига ни попречи да бъдем по-постоянни в Първа Бундеслига. Не водим преговори с нито един треньор", каза още Себастиан Кел.