Класирането на Борусия Дортмунд и Реал Мадрид на финала за Шампионската лига ще повлияе на подготовката на националния тим на Германия за Евро 2024, а крилото на Байерн Мюнхен Серж Гнабри може да пропусне шампионата заради контузия, съобщава ДПА.

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман ще трябва да започне подготовка без футболистите, които ще участват на финала на 1 юни в Лондин, като те пропускат първия подготвителен лагер, който е в Източна Германия от 26 до 31 май.

"Разбира се, щеше да е добре всички да са тук", каза Нагелсман наскоро.

Guilliver/GettyImages
67 снимки

Тони Кроос и Антонио Рюдигер от Реал са със статут на титуляри за Германия, а Нагелсман покани само един играч на Борусия Дортмунд в мачовете през март - Никлас Фюлкруг.

Селекционерът ще обяви състава си за Евро на 16 май, като той може да покани повече играчи от тима от Дортмунд, особено ако германците предпочетат да съберат отбор от 26 играчи, което вече е разрешено от УЕФА.

Нагелсман поне ще разчита на играчите на Байерн от самото начало на подготовката след загубения полуфинал на тима в Мадрид. Но и при тях има проблем, като Серж Гнабри отново получи контузия в слабините и може да пропусне първенството, а проблемите на Лерой Сане се задълбочиха. Джамал Мусиала също не е напълно готов.

БТА
82 снимки

Единствено вратарят Мануел Нойер, Йозуа Кимих и Мусиала от Байерн изглеждат титуляри за старта на Германия на Евро 2024 срещу тима на Шотландия.

Байер Леверкузен ще играе финал за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн на 25 май и на Флориан Вирц, Йонатан Та и Роберт Андрих може да им бъде разрешено да се присъединят към Германия малко по-късно. / БТА