Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола защити Рияд Марез, който пропусна дузпа при нулевото равенство срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига. Въпреки това англичаните си гарантираха първото място в групата.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

„Възхищавам се на мъжеството на играчите, които изпълняват дузпи. Разбира се, когато някой пропусне, за него е трудно. Рияд искаше да вкара и беше първият, който прояви смелост и изяви желание да стреля. При предишното ни гостуване в Дортмунд той вкара дузпа и ни помогна да се класираме за полуфиналите. Не знам дали Марез ще продължи да изпълнява наказателните удари. Не знам дали това беше 24-и или 25-и пропуск за нас. Това е проблем, но, повярвайте ми, ще намерим решение“, обяви Гуардиола.

„Халанд имаше температура преди мача, а Кансело получи удар и затова ги сменихме още на почивката. Хубавото е, че постигнахме целта си и сме първи в групата. Донякъде проблемите ни дойдоха от умората от съботния мач. Резултатът обаче е добър. И двата отбора са доволни“, заяви още испанецът.