Манчестър Сити изтръгна победа с 2:1 над Борусия Дортмунд в първи 1/4-финал от Шампионската лига. Попаденията за домакините бяха дело на Кевин де Бройне и Фил Фоудън. За гостите се разписа Марко Ройс.

27 снимки

"Жълто-черните" започнаха срещата по по-добрия начин и в 7-та минута Джуд Белингам тества реакциите на Едерсон, но бразилският страж се справи на ниво. 

Въпреки силният старт на гостите, "гражданите" успяха да накажат първата грешка на своя противник. След загубена топка от Емре Джан, играчите на Сити организираха бързо нападение, завършено от Кевин Де Бройне за 1:0. 

В 30-та минута домакините си мислеха, че са получили дузпа, но след преразглеждане от ВАР, главният съдия отмени първоначалното си решение. 

В началото на второто полувреме гостите имаха нова възможност за изравняване на резултата. В 48-та минута Ерлинг Халанд беше намерен на добра позиция, но ударът му беше лесна плячка за Едерсон. 

В 65-та минута Сити можеше да реши всичко. След страхотна контраатака, Кевин Де Бройне успя да намери с перфектен пас Фил Фоудън, чийто удар обаче беше брилиянтно париран от Марвин Хитц. В 80-та минута Фоудън се обърна по отличен начин и стреля, но ударът му мина встрани от вратата на Хитц. 

В крайна сметка усилията и стабилната игра на гостите си каза думата и в 84-та минута те изковаха звездния си момент. След перфектна комбинация между Белингам, Халанд и Ройс, последният успя отбележи сам срещу Едерсон за 1:1.

Все пак домакините стигнаха до крайния успех, след като в последната минута на редовното време Гюндоган намери Фоудън, който се бе озовал непокрит и младия англичанин прониза Хитц за 2:1.

Манчестър Сити - Борусия Дортмунд 2:1 

1:0 - Кевин Де Бройне (19)

1:1 - Марко Ройс (84)

2:1 Фил Фоудън (90)

Ето и съставите на двата тима: 

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диас, Стоунс, Кансело, Родри, Гюндоган, Бернардо, Де Бройне, Фоудън, Марез;

Борусия Дортмунд: Хитц, Аканджи, Герейро, Хумелс, Мори, Белингам, Джан, Дахуд, Кнауф, Ройс Халанд.