Борусия (Дортмунд) не успя за втори път да победи Севиля, след като преди седмица разгроми андалусийския тим с 4:1 на неговия стадион. Двубоят на "Сигнал Идуна Парк" приключи 1:1, от което по-доволни със сигурност са футболистите на Един Терзич. Те са на второ място в групата със 7 точки и до голяма степен си гарантираха класиране за осминафиналите. 

16 снимки

Севиля се нуждаеше от задължителна победа и поведе в 18-ата минута с гол на Танги Нианзу, но Джуд Белингам възстанови равенството в 35-ата минута. През втората част превъзходството на "жълто-черните" не се материализира, но те запазиха аванса си от 5 точки пред севилци, а до края на груповата фаза остават само два кръга.

Агресивното начало на Севиля сякаш изненада домакините. Ракитич отправи неточен удар с глава след центриране на Хесус Навас, който беше много деен по десния фланг. В 18-ата минута гостите се възползваха от статично положение пред вратата на Грегор Кобел и взеха преднина. Ракитич прати топката в наказателното поле, където Нианзу скочи най-високо и не остави шансове на германския страж.

Борусия се опита бързо да отговори на предизвикателството. Джуд Белингам имаше претенции, че е бил съборен в наказателното поле, но реферът Сърджан Йованович даде знак играта да продължи. В 35-ата минута домакините организираха многоходава атака, завършила с центриране на Тома Мюние и гол на Белингам за 1:1. Английският национал вече има 4 попадения в настоящото издание на Шампионската лига.