Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори пред медиите преди двубоя на своя тим срещу Борусия Дортмунд от груповата фаза на Шампионската лига. В първата среща между двата тима германците пометоха съперника с 4:0 на своя "Сигнал Идуна Парк".

"Оборът е в добро състояние. В някои мачове имахме предимството, но ни изравняваха заслужено заради силните действия на съперника. Стремим се да си поставяме малки цели. Концентрирани сме върху Дортмунд, който се намира в силна форма - непобеден е в шампионата и в Шампионската лига. В Бундеслигата е на 4 точки пред Байерн. В момента сценарият за тях е перфектен, те правят една задоволителна кампания", коментира противника Симеоне.

"Ние опитваме да се развиваме и да надграждаме. Имаме някои контузени, но се надявам да се завърнат бързо. Отборът като цяло е добре. Играчите, които ще играят, са в добра форма. Трябва да се държим като колектив, като група в момента. 

За Гризман се каза много. Той е един много важен играч за нас. Отдаден е и ни носи много позитиви. Ние разчитаме много на него", добави аржентинецът. 

"Не мога да моля за нищо феновете, тъй като те винаги са зад нас на 100-процента. Това е важен мач за клуба и ще играем за добър резултат. Борусия е един от най-добрите отбори в Европа точно сега. Играе прекрасен футбол и, ако продължи по този път, може да стане шампион в Германия. Те са много агресивни, вертикални и скоростни. Контролираха перфектно нещата през втората част на предишния мач. Трябва да ги поздравим за това. Направихме добри неща, но не успяха да спечелим. Надявам се да направим един балансиран мач, в който да проявим своите качества", каза още Симеоне.

"Треньорът на Борусия (Люсиен Фавр - б.р.) върши страхотна работа. Той е уверен в своя тим от млади играчи - има ясна идея как да играе от защита в атака и обратно. Възползва се от вертикалността на отбора, по крилата имат скорост, играят директно и в центъра. Имат ясна идея и я претворяват перфектно", анализира наставникът на Атлетико играта на съперника.

"Уважавам всички мнения. Футболът е прекрасен и в него има огромно количество начини да печелиш. Но трябва да изберем един и да вярваме в него. За 7 години не сме грешили много", заключи темата за двубоя в Шампионска лига Симеоне.

Симеоне даде коментара си и за предстоящия финален сблъсък за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс: "През последния сезон Ланус стигна финала. Сега Ривър-Бока. Тук говорим за едно израстване в аржентинския футбол. Ще бъде един прекрасен мач с много страст. Очакваме спокойно какво ще се случи".