Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Димитър Бербатов, заяви, че според него Джейдън Санчо няма да се колебае дълго, ако получи оферта от "червените дяволи". Младата звезда на Борусия Дортмунд е все по-свързван с трансфер в посока Англия. Сред най-спряганите имена са Челси и Манчестър Юнайтед, а според Бербатов англичанинът ще предпочете "Олд Трафорд". 

"Тази седмица се говори усилено за подобен трансфер, защото той самият е англичанин и Манчестър Юнайтед е перфектен за него. Не мисля, че ще се двоуми, ако получи оферта", заяви Бербатов.

"И преди съм отличавал качествата му - подавания, голове, асистенции. Сигурен съм, че ще продължи в националния отбор, а така Гарет Саутгейт ще го наблюдава повече."

"Ще бъде страхотен трансфер за Юнайтед. Любопитен съм да видя всички заедно в игра - Рашфорд, Марсиал, Джеймс, Грийнууд. Ако към тях се присъедини и Санчо, въпреки че са млади момчета, конкуренцията ще бъде убийствена. Солскяер бавно, но сигурно се старае да изгради отбор от млади момчета", призна Бербо.

"Ако отиде някъде другаде, той ще иска да играе редовно, защото в противен случай е безсмислено. Но когато ти се даде шанс, отговорността да се докажеш си е твоя."

"А и винаги когато играеш в чужбина, искаш да се върнеш в родината си. Това ще бъде чудесно и за Висшата лига, и за него самия, защото трябва да премине към следващо ниво", добави Бербатов. 

Младият талант се присъедини към Борусия Дортмунд през 2017 година, когато бе привлечен от Манчестър Сити срещу сумата от 8 млн евро. През този сезон нападателят има 14 гола и 14 асистенции в 22 мача с жълто-черната фланелка