Новият президент на Барселона Жоан Лапорта иска да се раздели с Филипе Коутиньо през лятото, дори това да се случи на доста ниска цена. Причината за това са 20-те милиона, които „каталунците“ трябва да платят на Ливърпул, ако бразилецът запише 100 мача с екипа на „блаугранас“.

В момента Коутиньо има 90 двубоя за Барселона, а контузията му попречи да достигне въпросната кота досега през този сезон. След като отпадна от Шампионската лига, тимът на Роналд Куман има да изиграе точно 11 мача до края на сезона, така че на практика изглежда невъзможно Коутиньо да изиграе 10 двубоя до края на кампанията, дори и да е готов да се завърне в игра след паузата за националните отбори, което не е особено вероятно.

„Daily Express“  твърди, че Арсенал смята да се възползва от тази ситуация и да направи нов опит да вземе Коутиньо през лятото. 

Каталунският „Sport“ пък пише, че с продажбите на Коутиньо и Антоан Гризман Лапорта ще се опита да събере по-голямата част от средствата, които ще са му нужни за евентуалното привличане на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.