Отборът на Барселона знае, че ще бъде много трудно, но не и невъзможно, да подпише със звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд догодина. Норвежкият нападател, който ще струва в района на 75 милиона евро през следващия летен трансферен прозорец, когато става активна откупната клауза в договора му, е един от основните приоритети на ръководството на „каталунците“, когато става въпрос за нови попълнения.

На „Камп Ноу“ виждат Халанд основния играч, върху който да се гради бъдещето на клуба.

Финансовото положение на каталунския клуб обаче усложнява сериозно привличането му, въпреки че има искрица надежда. Местното издание „Sport“ съобщава, че Барселона има няколко предложения от инвестиционни фондове, които да подпомогнат подобен трансфер, тъй като смятат операцията за жизненоважна за клуба.

Лимитът на заплатите в тима ще бъде основната пречка за привличането на Халанд, който се очаква да иска сериозно възнаграждение.

Барселона обаче има някои предимства пред конкурентите от Реал Мадрид и ПСЖ, които също следят нападателя. Президентът на Барса Жоан Лапорта има отлични отношения с агента на Халанд Мино Райола като двамата вече имаха среща относно евентуален трансфер на норвежеца.

В Барселона Халанд щеше да бъде в центъра на проекта, докато в Реал Мадрид и ПСЖ той би споделял съблекалня с някои от най-добрите играчи в света, което би му дало по-малка роля в тези клубове.