Бащата на Кристиан Пулишич отново нажежи обстановката около своя син. Марк Пулишич заяви, че не е задължително неговият син да остава в Борусия Дортмунд, за да се чувства щастлив. Предвид постоянните слухове за интерес от Ливърпул и мениджъра на „червените” Юрген Клоп в следващите дни ще тръгнат нови спекулации около 19-годишния офанзивен халф.

Само преди дни Пулишич изигра страхотен мач при победата с 3:1 над Ливърпул в Интернешънъл Чемпиънс Къп, когато вкара 2 гола. Преди мача Клоп за пореден път разкри, че е огромен почитател на американския талант, който самият той доведе на „Сигнал Идуна Парк”.

По принцип официалната позиция на Дортмунд е, че младокът изобщо не се продава, но ги им информациите,  според които цената му възлиза на 70 милиона паунда. Какъвто и да е случаят, неговият баща отново направи така, че името на таланта да изскочи на преден план по време на трансферното лято. „Винаги има място за промяна. Можеш да си мислиш едно нещо, да го направиш, а накрая да се окаже, че не е било правилното”, коментира витиевато Пулишич-старши.

„Футболът е луд. Трябва да следваш течението и да се увериш, че играчът се чувства комфортно, каквото и да е решението. Няма магическа формула. Дали е правилно Кристиан да остане в Дортмунд? Кой знае. Дали би било правилно да премине в друг клуб? Той може и да мисли така, или пък някой друг да мисли по този начин, ала не е ясно какво минава през главата на играча.”

„Единственото, което можем да сторим, е да продължим да говорим с него и да се уверим, че постоянно има реална представа какво се случва, да е наясно с всички факти и какво би произтекло от тях. Финалното решение винаги е на играча”, допълни Марк Пулишич.

Още по темата:

Бащата на Пулишич: Говорят глупости за сина ми

Любимецът на Клоп като истински Капитан Америка