Бившият футболен национал на САЩ и нападател на Фулъм Еди Джонсън може би издаде една добре пазена тайна като трансфера на Кристиан Пулишич от Борусия Дортмунд в Челси. Джонсън стори това с публикация на профила си в „Инстаграм”, а новината бързо се разпространи.

Докато интересът на „сините” към 20-годишния играч на „жълто-черните” не е тайна за никого, в последно време остана впечатлението, че ако не невъзможна, то сделката би била много, много трудно постижима. В Англия се тиражираха новини как Дортмунд настоява да получи поне 70 милиона паунда за Пулишич, който след идването на Люсиен Фавр се превърна в периферна фигура. Имаше и информации, според които германците са отхвърлили сделка от типа пари плюс Калъм Хъдсън-Одой.

Не един и два пъти дотук спортният директор на Борусия Михаел Цорк подчерта, че в никакъв случай няма да допусне продажби на играч по средата на сезона. Това  не означава непременно, че Еди Джонсън е в грешка, защото би могло да става дума за договорка, която влиза в сила от лятото или пък покупка, при която Пулишич остава в Дортмунд до края на сезона със статут на преотстъпен.

Джонсън познава добре Пулишич, защото той беше треньор на футболиста след прекратяването на своята активна кариера. „Кристиан Пулишич, толкова се радвам за теб, малко братче. Страхотен трансфер, нямам търпение да те гледам рамо до рамо с Еден Азар”, написа наставникът в „Инстаграм”. Постът също така беше придружен с колаж, в който Пулишич носи едновременно екипите на Дортмунд и Челси.