Шефовете на Борусия Дортмунд са готови да продадат хафа Кристиан Пулишич още през януарския трансферен прозорец. В германския клуб са склонни да разгледат всяка една оферта за 20-годишния футболист, информира „Bild“.

Американският национал бе изместен в стартовия състав на отбора и вече не е толкова важна част от титулярите на Борусия Дортмунд, а интерес към него има от страна на Челси и на още няколко английски клуба.

Ливърпул също следи ситуацията около младока и се смята, че дортмундци са готови да се разделят с него срещу сума от рода на 70 милиона паунда.

Пулишич е част от Борусия Дортмунд от 2015 година и играе за първия отбор от януари 2016 насам.

20-годишният американски талант има договор с Борусия Дортмунд до 2020 г. и германският клуб вече се е примирил, че ще трябва да се раздели с него. Лидерът в Бундеслигата иска да вземе трансферна сума за него, след като последните опити за преговори за нов договор с играча се били неуспешни.

Лондончани обаче имат желание да избързат и да го привлекат още през януари. В Челси се притесняват от евентуално наказание от ФИФА и забрана за трансфери поради нерегламентирано привличане на млади футболисти. 

Пулишич е в Дортмунд от 16-годишен, но сега няма желание да подписва нов договор с клуба. Клубът може да се раздели с него за трансферна сума от около 70 милиона паунда, но цената му най-вероятно ще падне, тъй като до края на договора му остават 18 месеца.