Собственикът на Челси - Тод Боули, е готов да извади нова сериозна сума за трансфери следващото лято, като полузащитникът на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам, е начело в списъка му. „Sun“ твърди, че американецът е „обсебен“ от идеята да подпише с 19-годишния английски национал, въпреки че се очаква да срещне сериозна конкуренция за неговия подпис.

Полузащитата на „сините“ продължава да бъде проблем за мениджъра Греъм Потър, а съсобственикът Боули може да подпомогне финансово подсилването на състава. Ливърпул и Реал Мадрид също са сред фаворитите за привличането на бившия играч на Бирмингам Сити.

Боули обаче е набелязал още няколко позиции, които да подсили догодина. Потър също вече планира какви играчи трябва да се вземат през лятото, като нов нападател ще бъде основен приоритет. Челси е близо до сключване на сделка за нападателя на РБ Лайпциг Кристофър Нкунку следващото лято, въпреки контузията, която получи с Франция в навечерието на Световното първенство.

На „Стамфорд Бридж“ продължават да се интересуват и от звездата на Милан Рафаел Леао, който отбеляза попадение при победата на Португалия с 3:2 на Световното първенство над Гана.

Привличането на вратар също може да се окаже наложително заради несигурното бъдеще на Едуар Менди. В последните мачове на тима преди Световното първенство сенегалецът беше оставен резерва за сметка на Кепа Арисабалага и заради контузия. Испанецът пък показа подобрение във формата си при Потър, но все още се смята, че не е на нивото, което Челси изисква. Договорът му изтича през лятото на 2025-а година.

„Сините“ все още разполагат с бившия страж на Фулъм Маркус Бетинели, докато 18-годишният Габриел Слонина ще се присъедини към лондончани от Чикаго Файър в началото на следващата година.