Реал Мадрид и Барселона ще проведат още едно дерби през този сезон. Този път „мачът” няма да бъде на терена, а дуелът ще се води на фронта за подписа на халфа на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо.

Авторитетното испанско издание Marca съобщава, че в Барса са пленени от представянето на английския футболист и неговото израстване на „Сигнал Идуна Парк”. Вестникът потвърждава, че европейският шампион Реал Мадрид също иска да се подсили с халфа на вестфалци. Отношенията между „лос бланкос” с ръководството на Борусия Дортмунд са много топли, като през годините се реализираха доста сделки между двете страни. Официалните оферти от испанските грандове се очакват да бъдат входирани още през зимната пауза, но трансферът може да се очаква да стане факт след края на този сезон.

Крилото бе част от състава на Англия до 17 години, който триумфира на Световното първенство за юноши. Санчо пък напусна Манчестър Сити, за да подпише с Борусия Дортмунд, а германският гранд заплати за него скромните осем милиона евро.

Той пристигна като заместник на Усман Дембеле, който премина в Барселона за 105 милиона евро. 18-годишният Санчо има седем гола и 11 асистенции за „жълто-черните” през този сезон.