Борусия Дортмунд погна звездата на Кристъл Палас Уилфрид Заха на трансферния пазар, твърдят медиите на Острова.

Според тях германците ще генерират парите, с които да привлекат 25-годишния национал на Кот д’Ивоар, като продадат украинския си ас Андрий Ярмоленко. 28-годишният техничар премина на „Сигнал Идуна Парк” преди година срещу 23 милиона паунда, но явно не е успял да впечатли докрай шефовете. Съвсем наскоро спортният директор на Борусия Михаел Цорк потвърди, че вече се водят разговори с Уест Хем за продажбата на Ярмоленко.

Заха неизменно печели наградата за Играч на годината в Кристъл Палас през последните 3 сезона. В този период отхвърления от Манчестър Юнайтед играч окончателно се утвърди като един от най-изкусните и талантливи играчи в Премиършип.

„Орлите” имат огромното желание да задържат Заха и дори му предложиха нов договор със значителен ръст заплатата. Ако Заха приеме, то той ще стане най-скъпоплатеният в цялата история на лондончани със 115 хиляди паунда седмично.

Според talkSport обаче Заха е отхвърлил предложението, тъй като се оглежда за по-сериозно предизвикателство от това всяка година да е замесен в битката за оцеляване.