Отборът на Борусия Дортмунд ще иска около 180 милиона евро за своята голяма звезда Ерлинг Халанд през идното лято, ако някой иска да го закупи. Откакто се присъедини към „жълто-черните“ преди малко повече от 12 месеца, Халанд се превърна в един от най-добрите нападатели в световния футбол. Той има 31 мача във всички турнири досега през този сезон, като е реализирал невероятните 32 гола и още осем асистенции.

Тази му впечатляваща форма не остана незабелязана от най-големите европейски грандове, като се твърди, че Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Челси, Манчестър Сити, Ливърпул, Барселона и Ювентус са сред заинтересованите отбори.

20-годишният норвежец се смята, че има откупна клауза в размер на около 80 милиона паунда, която обаче ще влезе в сила едва през лятото на 2022 година. Сега „ESPN“ твърди, че от Дортмунд са готови извлекат максималното от евентуална негова продажба и ще поискат около 180 милиона евро, за да се разделят с него.

Ако Халанд в крайна сметка напусне „вестфалци“ за такава сума, той ще стане третият най-скъп играч в света, зад дуото на ПСЖ Килиан Мбапе и Неймар.