Отборът на Барселона държи силно да привлече звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд през лятото, твърди вестник „Marca“.

За целта новият президент на клуб - Жоан Лапорта, е готов да жертва цели петима играчи, за да събере нужните средства за подобен трансфер. Смята се, че играчите, които ще напуснат „каталунците“ след края на сезона ще бъдат Филипе Коутиньо, Самюел Умтити, Мартин Брейтуайт, Жуниор Фирпо и Антоан Гризман.

Халанд има клауза за откупуване на стойност от около 75 милиона евро, която ще бъде активна от лятото на 2022 година. Смята се, че от  Борусия ще искат около 175 милиона евро, за да се разделят с него още сега.

Изданието добавя още, че в Барса се очаква да пристигнат цели петима нови играчи през идното лято, като за тях няма да бъде давана никакви сума за трансфер, тъй като договорите им с настоящите им клубове изтичат след края на кампанията. Твърди се, че става дума за Ерик Гарсия и Серхио Агуеро от Манчестър Сити, Мемфис Депай от Олимпик Лион, Дейвид Алаба от Байерн и Джорджиньо Вайналдум от Ливърпул.