Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова Марио Гьотце да се присъедини към клуб, където той може да бъде основен футболист. Това веднага се прие като знак, че Клоп иска да привлече бившия германски национал, но това едва ли ще се случи.

Носителят на Световната купа Гьотце ще напусне Борусия Дортмунд, когато договорът му изтиче това лято, като клубът и играчът потвърдиха решението миналия месец. Сега той е свързан с множество клубове - включително събиране с Клоп на "Анфийлд". Според информациите, той би бил само резервен вариант на "червените", ако не успеят с основните си трансферни цели.

„Всички в бизнеса знаеха, че договорът му изтича. Ако нещата не са уредени година по-рано, има ясни признаци, че той приключва с този отбор“, каза Клоп пред "Sky Germany". 

„Марио вероятно ще има нужда от няколко мача подред, за да натрупа самочувствие. Той се нуждае от клуб, който му дава усещането, че той ще е основен играч там. Тогава мисля, че отново ще видим стария Марио Гьотце. Това в Дортмунд очевидно не е възможно в момента с качеството, което имат офанзивно. Има смисъл Марио да напусне клуба. Желая му повече късмет. Мисля, че той е изключителен играч, а също има и изключителен характер. Много го харесвам и му пожелавам всичко най-добро", каза още бившият наставник на ГЬотце в Дортмунд.