Отборът на Манчестър Юнайтед е поискал да бъде информиран относно ситуацията с Ерлинг Халанд, твърди норвежкото издание „VG“. Смята се, че по-голямата част от европейския елит има желание да привлече звездния нападател на Борусия Дортмунд през идното лято. Списъкът включва Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Байерн Мюнхен, Ювентус, Реал Мадрид и Барселона, както и Юнайтед.

„VG“ цитират Пол Хърст от „Times“ като техен информатор в клубовете от Манчестър.

„Ако Халанд иска да напусне Дортмунд това лято, Юнайтед иска да бъде информиран. Те не са се отказали от задържането на Единсон Кавани за още един сезон, но Халанд е много по-млада алтернатива. Пандемията засегна икономиката на Юнайтед. Те не са в толкова добра ситуация, колкото Сити, за да наддават за Халанд“, пише изданието.

„Това, което дава предимство на Юнайтед, е, че Солскер е работил и преди с Халанд, но може да се каже и, че Сити е много по-привлекателна дестинация за младия играч в момента, предвид успехите им на терена“, се казва още в публикацията на „VG“.

Смята се, че нападателят има клауза за откупуване на стойност от 75 милиона евро, която обаче ще стане активна догодина. Преди няколко дни „ESPN“ писа, че от Борусия са му поставили цена от 180 милиона евро, ако някой иска да го закупи още през това лято.