Идното лято за Реал Мадрид се очертава да бъде доста странно, след като може няма нито един входящ трансфер, пише „Marca". Причината ще бъде финансовата криза покрай пандемията от коронавирус, която принуди дори и Реал да редуцира драстично разходите си.

Според най-оптимистичните планове столичани ще имат със 150 милиона евро по-малко приходи в следващата година. Всичко това ще доведе до по-малко разходи във всички сфери, а за трансфери може и да не останат никакви средства.

Главните цели на Реал са Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд и Едуардо Камавинга от Рен, но всеки от тях струва би струвал прекалено много. В същото време Зинедин Зидан има на разположение твърде много собствени футболисти - около 40, като тук влизат и преотстъпените, както и такива от дубъла, които са готови да получат шанс в първия състав.

Проблем пред клуба е и вероятно оставане на Хамес Родригес и Гарет Бейл. Реал иска да се разделил с тях, но тъй като и другите клубове нямат пари за трансфери, то те най-вероятно ще продължават да играят за „белите“ и през новия сезон.