Борусия Дортмунд официално потвърди предстоящия трансфер на крилото Кристиан Пулишич в Челси. Той ще се осъществи през лятото на тази година, а сумата по договора е 58 милиона паунда (около 64 милиона евро).

Това значи, че 20-годишният американски национал става третата най-скъпа покупка в историята на „сините”. Рекордът с 80 милиона евро се държи от пристигналия преди началото на сезона вратар Кепа Арисабалага, който е и най-скъпият на своя пост в цялата футболна история. Втората позиция е за нападателя Алваро Мората (66 милиона евро), а Пулишич на практика измества Фернандо Торес (58,5 милиона евро) от топ 3.

Дортмунд очевидно прецени, че няма как да задържи футболиста, чийто договор изтича в края на следващия сезон. Така „жълто-черните” получиха доста добра трансферна сума за футболист, който не играе много под ръководството на новия наставник Люсиен Фавр.

„Борусия Дортмунд се договори с играещия във Висшата лига на Англия Челси за трансфера на офанзивния футболист Кристиан Пулишич. В замяна британците ще оставят футболиста под наем в Борусия до края на настоящия сезон”, се казва в първоначалното обявление.

Още по темата:

Бивш национал на САЩ издаде Пулишич и Челси

Пулишич все по-близо до трансфер на "Стамфорд Бридж"

В Англия твърдят: Пулишич иска в Челси

10 големи имена, които казаха "не" на Висшата лига