Крилото на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич публикува емоционално отворено писмо до шефове, служители, треньори, играчи и фенове на клуба, който по-рано днес обяви предстоящия му трансфер в Челси. 20-годишният играч благодари искрено за времето си на „Сигнал Идуна Парк”, което ще приключи в края на сезона.

Челси постигна споразумение за покупката на американския национал срещу 58 милиона паунда. Той обаче ще остане под наем при „жълто-черните” до края на настоящата кампания 2018/2019.

Ето какво гласи и писмото на Пулишич:

„Скъпи борусийци,

С огромна мъка съобщавам, че навлизам в последните си месеци като играч на нашия и вашия световно известен клуб.

Все едно беше вчера, когато пристигнах в Дортмунд като неопитен, развълнуван, много нервен, но и изключително горд 16-годишен младеж от малкия американски град, наречен Хърши. Нямах никаква идея какво ми предстои, но много скоро разбрах, че като млад „шварцгелбен” (от немски – „черно-жълт”) ще бъда в най-добрите ръце.

Нямаше да бъда, където се намирам днес, без Клуба и неговата вяра в даването на шанс пред младите играчи. Беше истинска чест и мечта да вдигам жълто-черната фланелка пред Южната трибуна!

Много, много запомнящи се мигове изпъкват – да съм изживял всичко това преди моя 20-и рожден ден понякога се усеща като сън. Бих искал да благодаря на всички треньори, под чието ръководство играх и които ми предоставиха тези възможности.

А на моите поразителни съотборници през годините: Приехте ме като младо момче, споделихте своя опит с мен, помогнахте ми да се развия и да се превърна в професионален футболист. За това съм ви безкрайно благодарен.

На нашите невероятни фенове: Беше привилегия да стоя редом с вас на Южната трибуна и да изпитам как подкрепяте своите герои. Чувствам се поласкан, че имах възможността да извървя пътя от подкрепящ до подкрепян. Вие ме приехте като един от вас. Благодаря ви.”