Агентът на Ерлинг Халанд - Мино Райола се очаква да е отлетял във вчерашния ден за английската столица Лондон за преговори за трансфер с Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Импресариото първо беше забелязан до офисите на Барселона и Реал Мадрид заедно с бащата на играча Алфе-Инге Халанд в четвъртък, за да проведе преговори с местните грандове.

Следващата спирка на двамата е в Лондон, но „Sun“ твърди, че Райола ще преговаря с Челси, Манчестър Сити и Ливърпул, но не и както се очакваше и с Манчестър Юнайтед. Смята се, че „червените дяволи“ чакат отстрани и следят внимателно ситуацията. Както е известно, Райола представлява халфа на Юнайтед - Пол Погба.  

Халанд има клауза за откупуване на стойност от 65 милиона британски лири в договора си с Борусия Дортмунд, но тя не може да бъде активирана до края на следващия сезон. През този сезон норвежецът има невероятните 33 гола в едва 31 мача във всички турнири.

Смята се, че от Борусия са му поставили цена от 180 милиона евро за лятото, макар че спортният директор на „жълто-черните“ Майкъл Цорк заяви, че е казал на Райола, че в германския клуб планират да разчитат на Халанд в дългосрочен план.