Джейдън Санчо се развива добре в Борусия Дортмунд, но негов трансфер ще бъде предизвикателство, смята мениджърът на Англия Гарет Саутгейт.

20-годишното крило привлече внимание на най-големите тимове в Европа през последните два сезона с изявите си в Бундеслигата, след като през 2017 година се премести в Дортмунд от Манчестър Сити.

Заради неговата превъзходна форма често е свързван с трансфер извън Германия, въпреки че мениджърът на Англия не е изненадан от възход на младока.

"Той е много талантлив млад играч - това е ясно. Бундеслигата в момента има много таланти, но за нас това не е изненада", заяви Саутгейт по време на "The Football Show".

"Мисля, че Байерн Мюнхен е най-добрият отбор в Бундеслигата; РБ Лайпциг и Дортмунд се представят отлично, но има разлика, когато я сравните с Висшата лига. Най-добрите отбори  в Германия със сигурност са били предизвикателство за английските отбори в Шампионската лига, но нивото, което не мисля, че е съвсем същото в Германия по отношение на дълбочината, защото финансите не са съвсем еднакви", продължи наставникът на "трите лъва".

„Всяка стъпка за Санчо ще бъде предизвикателство, но той се развива наистина добре. Ако гледам неговата възраст и приноса му, той разбира играта, бързо съзрява. Има неща, които все още трябва да учи, но има и някои фантастични модели за подражание в лицето на Рахийм Стърлинг и Маркъс Рашфорд не само по отношение на това как те играят, но и техният професионализъм, желанието и глада за успехи“, сподели още Саутгейт.