Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк даде обяснение кое е наложило продажбата на Кристиан Пулишич в Челси. Босът обясни, че заради американските корени на играча той е искал на всяка цена да заиграе във Висшата лига и затова е отказвал да поднови договора си с „жълто-черните”.

20-годишният флангови играч имаше споразумение до лятото на 2020 година с Борусия и това постави клуба под угрозата да го загуби като свободен агент в края на следващия сезон. Затова най-разумното решение бе продажба през лятото, но тя се случи по-рано (макар че Пулишич остава под наем в Борусия през следващите 6 месеца).

„Винаги е било мечта на Кристиан да играе във Висшата лига”, обясни Цорк пред официалния сайт на Борусия. „Това определено има общо с неговите американски корени. В резултат на това не бяхме в състояние да го убедим да удължи договора си.”

„С всички тези фактори насреща, решихме да приемем изключително изкусителната оферта на Челси, като взехме под внимание и малкото оставащо време до края на договора (на Пулишич – б.р.).”

„Кристиан Пулишич е личност, той е перфектният играч. Сигурен съм, че през идните месеци той ще даде всичко от себе си, за да предаде своето качество на отбора и да постигне спортните си цели наред със своите съотборници в Борусия Дортмунд”, добави Цорк.