Отборът на Борусия Дортмунд ще поиска 130 милиона паунда (150 милиона евро) за голямата си звезда Ерлинг Халанд през лятото, ако някой клуб иска да го привлече през лятото. Интерес към 20-годишния норвежец не липсва, като се смята, че интерес към него проявяват Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Реал Мадрид и Барселона.

Нападателят има и клауза за откупуване на стойност от 65 милиона паунда, която обаче ще стане активна чак през лятото на 2022 година.

Според „Bild“ обаче вече споменатите шест клуба са регистрирали интереса си към Халанд и ще се опитат да го вземат още след края на настоящия сезон. „Вестфалци“ обаче ще искат поне двойно повече за своя футболист, ако ще го продават сега.   

„The Manchester Evening News“ пише пък, че мениджърът на Ман Юнайтед Оле Гунар Солскяер и спортният директор Джон Мъртоу са решили, че 20-годишният Халанд е идеалният дългосрочен заместник на Ромелу Лукаку.

Преди няколко дни пък се появиха информации, че приоритет на новият президент на Барса Жоан Лапорта за лятото ще бъде именно Халанд. Ман Сити пък търси подходящ заместник на Серхио Агуеро, чието бъдеще на „Етихад“ е несигурно, след като договорът му изтича след края на сезона.

Реал Мадрид пък вижда в лицето на норвежкия национал новия Кристиано Роналдо, а в Ливърпул пък се очаква да бъдат направени радикални промени в клуба след разочароващата кампания във Висшата лига, така че битката за неговия подпис се очаква да бъде жестока.    

Наскоро шефът на Борусия Дортмунд Майкъл Цорк обяви, че отборът ще се опита да задържи Халанд възможно най-дълго, който има 37 гола в 35 мача за Дортмунд и Норвегия през този сезон. Общо нападателят е реализирал 47 гола в 48 участия за „жълто-черните“, откакто се премести в Бундеслигата преди 15 месеца.