Испанският и европейски шампион Реал Мадрид е готов да надцака английските клубове за Джуд Белингам, който се очаква да струва около 100 милиона евро следващото лято, твърди „Sun“. Мадридчани вече направиха първите стъпки в надпреварата за подписа на звездата на Борусия Дортмунд, въпреки че отборите от Англия го наблюдаваха още от дните му в Бирмингам.

Смята се, че Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Челси и шампионът Манчестър Сити имат сериозен интерес към 19-годишния полузащитник. Но в Мадрид вярват, че са в отлична позиция да убедят Дортмунд да договорят Белингам още преди края на сезона. Ръководството на Реал вижда англичанина като липсващата им част в средата на терена.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

„Лос Бланкос“, който продаде бразилеца Каземиро на Манчестър Юнайтед през август, знае, че времето на 37-годишния Лука Модрич и 32-годишния Тони Кроос изтича. На „Сантиаго Бернабеу“ вече привлякоха в последните два сезона френското дуо Едуардо Камавинга и Орелиен Чуамени, но смятат, че Белингам ще бъде перфектната трета фигура в центъра на терена.

Медиите в Мадрид също са на мнение, че англичанинът почти сигурно ще премине в Реал, като Marca пусна снимка на Белингам на първата си страница в четвъртък. Това беше най-ясният знак, че Реал настоява за привличането му и разговорите между двата клуба вече са започнали.

Guilliver/GettyImages
13 снимки

Но това ще бъде тежък удар за отборите от Висшата лига, които също толкова силно се стремят да върнат Белингам обратно в Англия, след като той оправда всички очаквания с изявите си в Бундеслигата.

Белингам, който напусна Бирмингам за Дортмунд през 2020-а година, се очаква да бъде в стартовите 11 на Англия на Световното първенство следващия месец. Въпреки че „вестфалци“ успяха да го задържат миналото лято, като му поставиха цена от 130 милиона евро, се очаква да го продадат догодина и то за по-малко пари, а именно за около 100 милиона евро.