Отборът на Ливърпул може да понесе неприятен удар в преследването си на звездата на РБ Залцбург Карим Адейеми, след като агентът на нападателя е използвал контактите си, за да улесни потенциален трансфер на нападателя в Барселона.

Адейеми привлече вниманието на редица европейски грандове със своите изяви в австрийската Бундеслига през последните няколко месеца. 19-годишният футболист отбеляза 11 гола в само 13 мача в лигата този сезон.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е хвърлил око на тийнейджъра, който е считан за перфектният играч, който да укрепи застаряващата атакуваща линия на „червените“.

Но най-новите информации сочат, че агентът на Адейеми, Мани Швабл, е започнал преговори с Барселона, което може да попречи на надеждите на Ливърпул да вземе германската звезда във Висшата лига.

„Sport“ съобщава, че Швабл е бил в Барселона само преди няколко седмици за предварителни разговори с ръководството на „Камп Ноу“ за бъдещ трансфер на нападателя.

Изданието допълва, че въпреки контактите на Швабл с Барселона и продължаващия интерес на Ливърпул, повечето съотборници на Адейеми очакват младежът да последва стъпките на Ерлинг Халанд, като се премести в Борусия Дортмунд следващото лято.

Хааланд се превърна в един от най-желаните нападатели в Европа за по-малко от две години, откакто направи заигра на „Сигнал Идуна Парк“.

Интерес към Адейеми има още от страна на Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Челси.