Ръководството на Борусия Дортмунд ще направи всичко възможно да предотврати наказание за защитника Матс Хумелс, който получи директен червен картон в двубоя на германския тим срещу нидерландския Аякс в Шампионската лига през миналата седмица.

Спортният директор на Борусия Михаел Цорк разкри пред списание Kicker, че клубът ще обжалва санкцията пред съответните органи на УЕФА.

Обикновено играчи, получили червен картон, се санкционират със спиране на състезателни права поне за една среща, а обжалване от клубовете рядко бива уважено.

Английският рефер Майкъл Оливер показа червен картон на 32-годишния Матс Хумелс за нарушение през първото полувреме на срещата между Борусия Дортмунд и Аякс. Оливер не прегледа сам видео от ситуацията, която предизвика редица дискусии в Германия.

"Видеозаписът на конкретната ситуация показва, че няма основания за отсъждане на червен картон и вярваме, че изваждането на Матс от игра по време на двубоя е достатъчно наказание", заяви Цорк.

Ако Хумелс все пак бъде санкциониран допълнително, той ще пропусне мача на Борусия Дортмунд срещу португалския Спортинг в Лисабон на 24 ноември, който може да е решителен за класирането на германския тим в следващия етап на Шампионската лига.