Борусия Дортмунд вече е в 3-ия кръг в турнира за Купата на Германия, след като победи Унион Берлин с 3:2 след продължения. Головете за успеха на домакините в този мач реализираха Пулишич, Филип и Ройс в продълженията, а за гостите на два пъти се разписа Полтер.

Още в 10-ата минута на двубоя Пулишич имаше възможност да открие резултата, но шутът му беше блокиран. Минута по-късно Филип не сполучи да се разпише в полза на домакините.

Унион Берлин пропусна да открие резултата чрез Ленц в 24-ата минута на срещата, но Хитц се справи с удара. В 40-ата минута на срещата вратарят на Унион Рафал Гикиевич направи ефектно спасяване след удар на Кагава, но Кристиан Пулишич се добра до топката и я вкара във вратата за 1:0 в полза на Дортмунд.

Унион се добра до равенството в 63-ата минута, когато Полтер получи отличен пас в наказателното поле на Борусия и матира вратаря на домакините.

Десет минути по-късно Филип направи 2:1 за Борусия Дортмунд, след като не пропусна да се разпише. В 82-ата минута на срещата отново Филип стреля, но вратарят направи фантастично спасяване. Отново Полтер се разписа, за да вкара мача в продължения.

Омер Топрак от Борусия нацели гредата с отличен удар в 111-ата минута на срещата. В 120-ата минута на двубоя съдията Гуидо Винкман отсъди дузпа за Борусия Дортмунд, а от бялата точка точен беше Ройс и прати тима си напред в турнира.