Капитанът на Борусия Дортмунд заяви, настоящата му супер форма далеч не представлява върха на възможностите му. В момента немският национал заяви, че просто се наслаждава да играе на любимата си позиция – атакуващ полузащитник.

Като се има предвид, че през предишните 5 сезона футболистът записа над 20 мача само в един от тях, 29-годишният Ройс е направо зашеметяващ в началото на настоящата кампания. Дотук той е изпуснал само 38 минути футбол, а същевременно се отличи с 8 гола и 4 асистенции в 11-те си участия.

Всичко това навежда на мисълта, че Ройс се намира в най-силната си форма изобщо. Неговият най-резултатен сезон беше 2011/2012, когато наниза 18 попадения за Борусия Мьонхенгладбах. Тогава в първите си 11 срещи той имаше 5 гола за „жребчетата”.

„Намирам се в добра форма, без съмнение. Винаги съм твърдял, че мога да помогна на отбора си, когато съм здрав и поддържам ритъм в дълъг период от време”, коментира Ройс пред „Зюддойче Цайтунг”. „Да се твърди обаче, че гледаме „най-добрия Ройс изобщо” е малко прекалено. Това би значело също така, че не бих могъл да стана по-добър, но аз усещам как напредвам.”

„Като „десетка” чувствам, че участвам в мача през цялото време. Топката често минава през центъра на терена и също така винаги съм в центъра на единоборствата. Това постоянно присъствие е добре за мен. От тази позиция имам добра гледна точка върху мача. Сигурен, че ако наистина искам да играя много, много добре и да преследвам много, много високи цели, това е перфектният пост.”

„Като изключим леките натъртвания по стъпалото, съм здрав вече доста време. Това е най-важният аспект за моята игра – единствено тогава мога да играя на любимата си позиция и да се наслаждавам.”

„Искам да остана здрав, да направя добри квалификации за Европейското през 2020, а после и да участвам на него. Този турнир изцяло попада в плановете ми. Вече за Световното първенство в Катар ще съм на 33 години и половина”, отчете Ройс.