Юсуфа Мукоко продължава да приковава вниманието върху себе си. 16-годишният нападател на Борусия Дортмунд бележи гол след гол за юношите на вестфалци, ала също така очевидно е, че води и доста бурен начин на живот.

Германският “Bild” твърди, че младият футболист е бил въвлечен в скандал с полицията, след като е държал заключена приятелката си вкъщи.

Разследващите органи за признали, че 23-годишното момиче е преживяло сериозен психически тормоз вследствие на действията от младока.

Според източник до полицията младата жена е потвърдила, че е била заключвана против волята си, но е отказала да повдигне обвинение. Прокуратурата също предстои да се разбере дали ще продължи разследването. Очевидно е, че двойката е претърпяла раздор помежду си. При инцидента Мукоко е трябвало да си тръгне от къщата, за да присъства на футболна среща, а тогава той е заключил жената в къщи с намерението да продължи дискусията по-късно.

Мукоко, който е обещаващият наследник в нападението на Борусия на Ерлин Халанд, е най-младият футболист, дебютирал и вкарвал гол в Бундеслигата. Младият футболист с камерунски корени също така игра и в Шампионска лига за дортмундци.