Нападателят Ерлинг Халанд изгледа на живо на Сигнал Идуна Парк загубата на неговия Борусия Дортмунд от Аякс в Шампионската лига тази седмица. Така шансовете на „вестфалци“ да достиганат фазата на елиминациите става все по-малка. В първата среща между отборите този сезон, Халанд получи контузия, поради която може да не играе до края на календарната годипа.

Германските медии пък изразяват надежда, че той ще се завърне в началото на декември, за да играе срещу големия съперник Байерн Мюнхен. Двубоят трябва да се проведе на 4 декември.

Бившият футболист Ян Ааге Фьортофт, който е близък приятел на семейство Халанд, обясни, че „мачът срещу Аякс може да е бил последният за Халанд за останалата част от годината“. От Борусия Дортмунд запазват мълчание по въпроса и все още не е публикувана актуална информация за очакваното му възстановяване, а баща му Алф-Инге съобщи лоши новини за състоянието на сина си.

„Би било хубаво, ако можеше да играе няколко мача преди Коледа, но това е малко вероятно. Той се справя сравнително добре във възстановяването си, предвид обстоятелствата, но ще бъде извън играта за известно време. Ще трябва да видим ден за ден как се развива“, каза бившият играч на Манчестър Сити пред норвежкия канал „TV 2“.

Преди да се контузи, Халанд отбеляза 13 гола в 10 мача. Що се отнася до бъдещето му, баща му все още не дава конкретен отговор.

„Ще видим. Вижте какъв страхотен стадион е това. Днес (б.р- в сряда срещу Аякс на „Сигнал Идуна Парк“) има 67 000, обикновено 82 000 души. Това е фантастичен клуб“, заяви Алф-Игне.