Ръководството на Челси е обещало на мениджъра Томас Тухел, че тимът ще направи всичко възможно, за да привлече звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, но при условие, че „сините“ се класират за Шампионска лига догодина.

Норвежкия национал бързо показа своя потенциал, като през настоящия сезон има 31 гола в 30 мача до момента. Той привлече вниманието на европейския елит, като освен Челси, интерес към него има от страна на Реал Мадрид, Барселона, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус.

Според журналиста Ксавие Бош от „Mundo Deportivo“, 20-годишният младеж ще избере къде да продължи кариерата си с изричното одобрение от неговия агент Мино Райола.

Твърди се, че Дортмунд е готов да продаде Халанд през лятото лято, но само за около 150 милиона евро. Смята се, че шефовете на „сините“ са дали дума на мениджъра Тухел, че ще финансират трансфер на Халанд, но само, ако се класират за Шампионската лига през следващия сезон.

Норвежецът има клауза за откупуване от около 75 милиона евро, която обаче ще стане активна от лятото на 2022 година.

Челси привлякоха преди началото на сезона Тимо Вернер от РБ Лайпциг, но той трудно се адптира към Висшата лига и има едва десет гола във всички турнири до момента. Бъдещето му на „Стамфорд Бридж“ се смята, че е под въпрос, като се говори, че той дори може да бъде използван като част от офертата именно за привличането на Халанд.